Do księgarni trafiała książka „Mycykowy Dział”, najnowsze wydanie mistrzowskich poezji Jana Szelca, jednego z najsłynniejszych bieszczadzkich bardów i laureata wielu nagród.
Powstała ona dzięki pomocy Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior. Wydaniu towarzyszą dwa innowacyjne produkty: to specjalnie uwarzone piwo „Czarodziejska Góra” oraz lokalnie powstające powidła śliwkowe „Drugie Śniadanie Bieszczadnika” produkowane w całości ze śliwek zbieranych na tytułowym „Mycykowym Dziale”, bez użycia cukru i jakichkolwiek konserwantów.
Założycielami „Mycykowego Działu” byli Andrzej i Katarzyna Mycyk, wysiedleni podczas akcji „Wisła”. Powrócili na swoją ziemię i ciężką pracą stworzyli unikalne miejsce. Wszystkie trzy produkty zdobią trzy różne grafiki, na których wykorzystano jedno archiwalne zdjęcie państwa Mycyk. Cały zestaw jest dedykowany ludziom o niezwykłym harcie ducha, uporze i sile do przezwyciężania trudności, a przy okazji świetnie brzmi i smakuje oraz wspiera i promuje małą bieszczadzką ojczyznę.