Zajazd Pod Caryńską w Ustrzykach Górnych (gm. Lutowiska) to ośrodek turystyczny (restauracja + hotel) prowadzony od 1997 r. przez rodzinę Skórków.
Wewnątrz obiektu, szczególnie części restauracyjnej – na ścianach - znajdują się liczne rysunki wykonane przez artystów wzorujących się na motywach dekoracyjnych górali rusińskich – Bojków, a także komody, szafy, stoły i piec, których oryginalne pierwowzory znajdują się w Muzeum Budownictwa Ludowego w Sanoku.
Kartę rozpoczyna dział zup mocno osadzony w tradycji regionu: zupa gaździny (kminkowa na maślance), barszcz buraczany po bojkowsku, kwaśnica na baraninie i żurek staropolski. Na głodnych czekają knysze z sosem czosnkowym, pierogi ruskie lub z farszem kapuściano-grzybowym, pieczeń z dzika z pieczonymi bandurkami i buraczkami, karczek po bojkowsku, pasztet z dzika z ogórkami Jagny czy wędliny własnego wyrobu. Tworzą własną tradycję kulinarną, do której zalicza się kotlet ustrzycki w diabelskim sosie i pieczona gicz barania.
W dobudowanej od frontu wiacie znajduje się miejsce na grilla, na którym upiec można całego prosiaka lub barana. Smak tak przygotowanego mięsa, z zasmażaną kapustą i kaszą gryczaną na sypko pozostaje na długo w pamięci. Tego typu biesiadnym imprezom towarzyszy muzyka na żywo lub gawędy bieszczadzkich zakapiorów.
W Zajeździe można organizować warsztaty robienia masła domowej roboty, twarogu czy pieczenia chleba.