Przed nami następne w tym roku - zdaje się, że już 15 z kolei w Rzeszowie – otwarcie nowego obiektu gastronomicznego. Tym razem w sobotę, 8 lipca br., swoje podwoje otwiera bar Proza, zajmujący parterowy pawilon przy ul. Hetmańska 12.
W tym miejscu o godz. 18.00 startuje Dominik z najlepszymi kanapkami w mieście. A dlaczego najlepsze bo robione z… proziaków. Dominik wyposażona w elektryczną płytę będzie piekł prostokątne proziaki, o takim kształcie jakie robiła jego babcie. Przepis jest tajny, ale wiemy, że dodaje do nich kefir z Trzebowniska. Wypieki będą cięte na pół z dodatkiem pieczonej wołowiny lub wieprzowiny w cenie ok. 16 zł sztuka. Ciut inny zestaw będzie w cenie 6 zł – trzy okrągłe proziaki (o średnicy ok. 5 cm) z dodatkiem masła z czosnkiem niedźwiedzim. Oprócz tego będzie jeszcze dobra zupa domowa, codziennie inna.