Aktualności

Najbardziej piwny weekend w mieście

  • 09-06-2017
Szef Kuchni Arkadiusz Wejer
Szef Kuchni Arkadiusz Wejer

Na smakoszy tego trunku czeka w Rzeszowie Weekend Konesera Piwa i Kuchni Piwnej, który oprócz rzemieślniczych piw oferuje także dania, do których przygotowania piwo było niezbędnym składnikiem.  

 

Od piątku do niedzieli włącznie (09-11 czerwca br.) w Starym Browarze Rzeszowskim (Rynek 20) okolicznościowe menu zawiera niezłe frykasy:

• ćwierć metra żeberka marynowanych w pszenicznym piwie podawane z zasmażaną kapustą - 29,90 zł,

• burger rzeszowskiego piwowara w piwnej bułce - 24,90 zł,

• stek z rostbefu marynowanego w ciemnym piwie i ziołach, grillowany ziemniak z sosem tzatzyki i masłem - 59 zł,

• rumsztyk rzeszowski z miodową cebulką, nutą piwa wietbier i pieczonym ziemniakiem z masłem - 29 zł.

 

Imprezie towarzyszy także wielki powrót na kran piwa WITBIER, który będzie towarzyszył pięciu innym warzonym na miejscu w browarze restauracyjnym. Chętni będą mogli także posłuchać ciekawych „Opowieści o piwa treści” w wykonaniu najlepszych w tym mieście piwowarów Starego Browaru Rzeszowskiego.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION