Aktualności

Jak smakuje Podkarpackie?

  • 10-06-2017
Podróż po naszym województwie udowadnia, że smakuje różnorodnie i bogato. Mamy wyśmienite bieszczadzkie, pogórzańskie i roztoczańskie sery, wina z okolic Jasła, Rzeszowa i Przemyśla, miody z nawłoci, proziaki zwane też sodziakami, ręcznie robioną czekoladę, która wprawdzie przyjeżdża z Belgii, ale dodatki są już nasze. O specjalnych, unikalnych wiktuałach rodem z Podkarpackiego można by dyskutować godzinami.
„Podkarpackie Smaki” to niekończące się opowieści o nich samych, ale także o ludziach, którzy je tworzą: pszczelarzach, piekarzach, cukiernikach, masarzach, serowarach itp. Od blisko 11 lat Stowarzyszenie „Pro Carpathia” z Rzeszowa promuje – gdzie się tylko da – te specjały czyli produkty wysokiej jakości oparte o naszą, rodzimą tradycję. Coraz częściej też, wychodzi z tą promocją poza region i Polskę. Oto kolejny przykład – po wyjazdach do Santiago de Chile, Tokio i Singapuru - czyli materiał w periodyku „Polish market”, w którym Ewelina Nycz ze Stowarzyszenia udowadnia, że mamy powody do dumy.
A jak chcecie się o tym przekonać sami to zapraszamy do sklepu internetowego www.sklep.podkarpackiesmaki.pl
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION