„Sen Bieszczadnika” to najnowsze piwo browaru regionalnego Ursa Maior w Uhercach Mineralnych. Na etykiecie wykorzystano pracę niezwykle uzdolnionej, 14-letniej Karoliny Oczkowskiej, podopiecznej Stowarzyszenia na Rzecz Dzieci z Chorobą Nowotworową KOLIBER.
Piwo Ursa „Sen Bieszczadnika” - w stylu Belgian Wild & Sour IPA - charakteryzuje się rześkim i świeżym aromatem owoców cytrusowych – żółtego grejpfruta, cytryny i limonki. Zdecydowana owocowo-ziołowa goryczka jest przyjemnie wzmocniona naturalną kwaskowatością. Pasuje do makaronów, zapiekanek warzywnych, pizzy, dojrzałych serów typu brie czy pleśniowych typu gorgonzola. Na słodko dobrze łączy się z deserami z owocami, np. sernikiem z brzoskwiniami, budyniem waniliowym z mango.
Rekomendowana temperatura serwowania: 10-12°C. Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże, bakterie kwasu mlekowego, dzikie drożdże Wyeast Brettanomyces bruxellensis.