Restauracja Radość (Rzeszów, Rynek 24) - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - z kuchnią autorską Macieja Pasternaka od miesiąca chwalili się słusznie swoimi ciekawymi pomysłami czyli sezonową, wiosenno-letnią karta menu. Warto wybrać się do tego przestronnego wnętrza, rozrzuconego na kilku poziomach zabytkowej kamienicy w wyjątkowo przyjaznej i ciepłej artystycznej aranżacji.
Znajdziecie tu oryginalne dania będące kulinarną emanacją osobowości Szefa Kuchni. Charakteryzuje ją z jednej strony biegła znajomość współczesnych trendów w gastronomii, a z drugiej fascynacja tradycją kulinarną naszego regionu.
Jeżeli więc chcecie zobaczyć i posmakować łężni bieszczadzkich to zajrzyjcie tam. Ale nie mniej ciekawie na talerzu prezentuje się krem z buraków czyli zupa buraczkowa A jeżeli kochacie żeberka to zamówcie te „radosne”, takich jeszcze nie jedliście, na dokładkę w asyście fryt z batata. Nawet ryba – tutaj sandacz – występuje w kreacji zielono-żółtej. Bo w „Radości” dobrze wiedzą, że je się także oczami.
A desery to już małe dzieła sztuki, które najpierw oglądamy, a później ostrożnie smakujemy. Dlaczego ostrożnie? Aby czar nie uleciał…