Dla miłośników Beskidu Niskiego dobra wiadomość. Od 10 czerwca br. rusza nowa baza agroturystyczna u podnóża Jaślisk. W stuletniej wyremontowanej chyży, tuż obok cerkwi w Daliowej, znajdziecie cztery pokoje z łazienkami. Do tego domowa kuchnia zasilana produktami z ekologicznego gospodarstwa. Będziecie tu mogli zjeść proziaki, fuczki, langosze, kluski kudłate, barszcz grzybowy. Eksperymenty z lokalną kuchnią już rozpoczęte. Mają też stadko 20 kóz więc zapewne i sery niebawem się pojawią.
Jeśli planujecie czerwcówki w Beskidzie Niskim lub wyjazdy wakacyjne, to już możecie dzwonić - +48 607169505 - i rezerwować.
Remont starej chyży w Daliowej rozpoczął się pod koniec sierpnia 2016 r. Była to zwyczajna wiejska chałupa, jakich jeszcze wiele w Beskidzie Niskim, oszalowana i pomalowana na ciemno-żółty kolor. Wewnątrz sień, dwie izby, obora z gnojem po niedawno jeszcze mieszkającej tam zwierzynie i boisko czyli stodoła z miejscem na wóz konny. Najpierw zdarli szalunek, potem lekko podnieśli całą chałupę i zrobili nowe fundamenty. Kolejny etap to wymiana dachu, budowa komina i praca nad wnętrzem. I w efekcie powstało takie cudo pod nazwą Dzikie Wino.