Aktualności

Najlepsi z najlepszych

  • 22-05-2017

Wiosenna edycja Restaurant Week w Polsce odbył się pod hasłem „Emocje na talerzach!”. Dzięki recenzjom Gości, którzy przez 10 dni odwiedzali zebrane w wydarzeniu 370 restauracje organizatorzy wybrali najlepsze restauracje w 13 regionach w kraju.

 

A oto wyniki plebiscytu Gości w Rzeszowie, miasta które w wydarzeniu brało udział po raz pierwszy:

 

Najlepsza przystawka – Restauracja LUKR (ul. Kopisto 1) czyli pierogi z pieczoną kaczką,

 

Najlepsze danie główne - Restauracja Oranżeria Hotel Rzeszów (ul. Piłsudskiego 44) czyli schab z kością,

 

Najlepszy deser – Zen Sushi Bar & Japanese Restaurant Rzeszów w Hotelu Bristol (Rynek 20) czyli banan w tempurze w makach w płatku sojowym z malinowo-imbirowym sosem,

 

Najlepsza atmosfera - Restauracja Parole Art Bistro (ul. Sokoła 7),

 

Najlepsza obsługa - Restauracja LUKR (ul. Kopisto 1).

 

Suma wszystkich ocen dała także zwycięzców w kategorii Najlepsza Restauracja:


3 miejsce – Restauracja LUKR (ul. Kopisto 1),

2 miejsce – Restauracja Parole (ul. Sokoła 7),

1 miejsce – Restauracja Oranżeria (ul. Piłsudskiego 44) - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.

 

Gratulacje dla wszystkich Restauracji. Edycja jesienna Restaurant Week odbędzie się w terminie 20-29 października br. Zapraszamy Restauracje do wydarzenia, jak i uczestników-gości do rezerwacji terminu w kalendarzu.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION