Aktualności

Wiosenna karta Grzegorza Bednarczyka

  • 01-05-2017
Schabowy z kością
Schabowy z kością
Comberki jagnięce
Comberki jagnięce
Półka Podkarpackie Smaki
Półka Podkarpackie Smaki

Karczma Polska w Mielcu (ul. Partyzantów 2), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, wyróżnia się oryginalnym wystrojem wnętrz, niepowtarzalną atmosferą i swojskim klimatem.

 

Na oryginalność karczmy składa się przede wszystkim jej ciekawa, drewniana architektura, wyłożone kamieniem ściany, oryginalne, wykonane przez górali meble oraz płaskorzeźby. Zaprasza do czterech tematycznie urządzonych sal: „Pod Aniołami”, „Sielskiej”, „Sarmackiej” oraz „Kresowej” z antresolą i tarasami.

 

W Karczmie serwowane są dania kuchni kresowej i polskiej. Kilka dni temu, Szef Kuchni Grzegorz Bednarczyk, wprowadził nową wiosenną kartę, w której znajdziemy m.in. schabowego z kością, młodą kapustką i ziemniaczkami, comberki jagnięce z niepaloną kaszą gryczaną i konfitowanymi burakami. Jednym z ciekawszych dań jest doskonała zupa z raków.

 

Warto też wiedzieć, że w Karczmie znajdziecie Półkę Podkarpackie Smaki z rewelacyjnymi, regionalnymi produktami, m.in. konfiturę z czarnej jagody, płatki róż w cukrze, pigwę na sucho, 100% sok z malin bio, czekoladę z fiołkami, czekoladę z pigwą i truskawkami. Wszystko idealne na prezent lub pamiątkę.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION