W trwającym jeszcze tydzień „Festiwalu najlepszych Restauracji w Polsce” czyli Restaurant Week w Rzeszowie koniecznie należy przetestować propozycję Restauracji LUKR (Al. Kopisto 1, w Galerii Millenium Hall).
Restauracja sygnowana marką LUKR jest fuzją domowej kuchni polskiej oraz kuchni świata, a także specjalnie wybranych smaków. Nad całością czuwa Szef Kuchni Mariusz Nazimek, które długo „dopieszczał” festiwalowe menu czyli dwa zestawy, każdy po 39 zł.
Zestaw w wersji pierwszej (mięsny) to:
• przystawka: pierogi z pieczoną kaczką sosem borowikowo-kurkowym i rukolą,
• danie główne: Bavette Steak z orientalnymi warzywami, kiełkami i sosem sojowym,
• deser: beza z kremem waniliowym, truskawkami i sosem pistacjowym.
Zestaw drugi - wegetariański - obejmuje:
• przystawkę: krem z cukinii z gruszką i prażonymi pestkami dyni,
• danie główne: kaszotto z kaszy pęczak z żurawiną, rukolą, rzodkiewką i serem bałkańskim,
• deser: biszkopcik z musem mango, białą czekoladą i pudrem miętowym.
Festiwalowe bilety dostępne są na www.RestaurantWeek.pl. Tu też wybiera się restaurację, dzień i godzinę, wielkość stolika oraz typ festiwalowego menu.