Aktualności

Sygnowane marką LUKR

  • 22-04-2017
Pierogi z pieczoną kaczką
Pierogi z pieczoną kaczką
Bavette Steak
Bavette Steak
Beza z kremem waniliowym
Beza z kremem waniliowym
Krem z cukinii
Krem z cukinii
Kaszotto z kaszy pęczak
Kaszotto z kaszy pęczak

W trwającym jeszcze tydzień „Festiwalu najlepszych Restauracji w Polsce” czyli Restaurant Week w Rzeszowie koniecznie należy przetestować propozycję Restauracji LUKR (Al. Kopisto 1, w Galerii Millenium Hall).

 


Restauracja sygnowana marką LUKR jest fuzją domowej kuchni polskiej oraz kuchni świata, a także specjalnie wybranych smaków. Nad całością czuwa Szef Kuchni Mariusz Nazimek, które długo „dopieszczał” festiwalowe menu czyli dwa zestawy, każdy po 39 zł.

 


Zestaw w wersji pierwszej (mięsny) to:

• przystawka: pierogi z pieczoną kaczką sosem borowikowo-kurkowym i rukolą,

• danie główne: Bavette Steak z orientalnymi warzywami, kiełkami i sosem sojowym,

• deser: beza z kremem waniliowym, truskawkami i sosem pistacjowym.

 


Zestaw drugi - wegetariański - obejmuje:

• przystawkę: krem z cukinii z gruszką i prażonymi pestkami dyni,

• danie główne: kaszotto z kaszy pęczak z żurawiną, rukolą, rzodkiewką i serem bałkańskim,

• deser: biszkopcik z musem mango, białą czekoladą i pudrem miętowym.

 


Festiwalowe bilety dostępne są na www.RestaurantWeek.pl. Tu też wybiera się restaurację, dzień i godzinę, wielkość stolika oraz typ festiwalowego menu.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION