W ramach „Festiwalu najlepszych Restauracji w Polsce” czyli Restaurant Week warto przetestować propozycję kulinarną ciekawej Restauracji The Garden Grille & Bar hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów (ul. Kopisto 1).
Nad całością czuwa Szef Kuchni Piotr Stawarz. Przygotowane przez niego festiwalowe menu zawiera dwa zestawy.
Zestaw pierwszy - wegetariański - obejmuje:
• przystawkę: zapiekana cukinia z kozim serem, z młodym szpinakiem i suszonymi pomidorami serwowana na sosie z pieczonej papryki,
• danie główne: kremowe risotto ze szparagami,
• deser: Roulette z jabłkami, serkiem mascarpone i sosem czekoladowym.
Zestaw drugi w wersji mięsnej to:
• przystawka: policzki wołowe sous-vide serwowane na sałatce z jarmużem, kremem balsamicznym i paluszkiem grissini,
• danie główne: roladka drobiowa nadziewana zielonymi szparagami, serwowana na sosie cydrowym, puree z batata i młodymi warzywami,
• deser: Somlauer morelowo-waniliowy.
Dla przypomnienia: festiwalowe bilety dostępne są na www.RestaurantWeek.pl. Tu też wybiera się restaurację, dzień i godzinę, wielkość stolika oraz typ festiwalowego menu. Każdy z zestawów kosztuje 39 zł.