Aktualności

Cukinia zapiekana w kozim serze

  • 21-04-2017
Zapiekana cukinia z kozim serem
Zapiekana cukinia z kozim serem
Risotto ze szparagami
Risotto ze szparagami
Roulette z jabłkami
Roulette z jabłkami
Policzki wołowe
Policzki wołowe
Roladka drobiowa
Roladka drobiowa

W ramach „Festiwalu najlepszych Restauracji w Polsce” czyli Restaurant Week warto przetestować propozycję kulinarną ciekawej Restauracji The Garden Grille & Bar hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów (ul. Kopisto 1).


Nad całością czuwa Szef Kuchni Piotr Stawarz. Przygotowane przez niego festiwalowe menu zawiera dwa zestawy.

 


Zestaw pierwszy - wegetariański - obejmuje:

• przystawkę: zapiekana cukinia z kozim serem, z młodym szpinakiem i suszonymi pomidorami serwowana na sosie z pieczonej papryki,

• danie główne: kremowe risotto ze szparagami,

• deser: Roulette z jabłkami, serkiem mascarpone i sosem czekoladowym.

 


Zestaw drugi w wersji mięsnej to:

• przystawka: policzki wołowe sous-vide serwowane na sałatce z jarmużem, kremem balsamicznym i paluszkiem grissini,

• danie główne: roladka drobiowa nadziewana zielonymi szparagami, serwowana na sosie cydrowym, puree z batata i młodymi warzywami,

• deser: Somlauer morelowo-waniliowy.

 


Dla przypomnienia: festiwalowe bilety dostępne są na www.RestaurantWeek.pl. Tu też wybiera się restaurację, dzień i godzinę, wielkość stolika oraz typ festiwalowego menu. Każdy z zestawów kosztuje 39 zł.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION