Aktualności

Zjesz w lobby lub na antresoli

  • 20-04-2017
Restauracja Patio
Restauracja Patio
Pikantna krewetka tygrysia
Pikantna krewetka tygrysia
Cacciatore z kurczaka
Cacciatore z kurczaka
Koktajl owocowy z sorbetem
Koktajl owocowy z sorbetem
Zapiekany ser kozi
Zapiekany ser kozi
Pieczony filet okonia nilowego
Pieczony filet okonia nilowego
Torcik wiosenne marzenie
Torcik wiosenne marzenie

Stało się, rozpoczął się „Festiwal najlepszych Restauracji w Polsce” czyli Restaurant Week. Zaczynamy gastronomiczne testowanie Rzeszowa. Festiwalowe bilety dostępne są na www.RestaurantWeek.pl. Tu też wybiera się restaurację, dzień i godzinę, wielkość stolika oraz typ festiwalowego menu.

 


Kolejna restauracją oferująca dwa zestawy festiwalowe jest Restauracja Patio usytuowana w oryginalnych wnętrzach Hotelu Grand w Rzeszowie (ul. Dymnickiego 1a). Tworzy ją przestrzenne lobby oraz dwie antresole. Jedna z nich to Vinoteka, druga to antresola wenecka z klimatycznym widokiem na pozostałą część restauracji. Festiwalowe menu zawiera – przygotowane przez Szefa Kuchni Mariusza Szwerlugę – dwa zestawy, każdy po 39 zł.

 


Zestaw w wersji pierwszej (mięsny) to:

• przystawka: pikantna krewetka tygrysia na krwi z czerwonego pomarańcza,

• danie główne: cacciatore z kurczaka z makaronem tagliatelle,

• deser: koktajl owocowy z sorbetem z czarnej porzeczki.

 


Zestaw drugi - wegetariański - obejmuje:

• przystawkę: zapiekany ser kozi na francuskim cieście z  konfiturą z czerwonej cebuli i orzechem włoskim,

• danie główne: pieczony filet okonia nilowego, konfitowane ziemniaczki, sos beurre blanc, mix wiosennych sałat,

• deser: „Torcik wiosenne marzenie” – torcik na bazie jogurtu i świeżych owoców.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION