Od piątku, 21 kwietna br. - w ramach „Festiwalu najlepszych Restauracji w Polsce” czyli Restaurant Week - rozpocznie się gastronomiczne testowanie Rzeszowa. Jedną z 10 najlepszych znajdziecie na II piętrze Hotelu Rzeszów (al. Piłsudskiego 44), w samym centrum miasta. Sala restauracyjna Oranżerii jest urządzona w stylu ogrodu z dużą ilością zieleni. Festiwalowe menu zawiera – przygotowane przez Szefa Kuchni Rafała Wardę – dwa zestawy, każdy w cenie 39 zł.
Festiwalowe bilety dostępne są na www.RestaurantWeek.pl. Tu też wybiera się restaurację, dzień i godzinę, wielkość stolika oraz typ festiwalowego menu.
Zestaw w wersji pierwszej (mięsny) to:
• przystawka: serek kozi manouri, mus miętowy, pianka ziołowa, kawior z pomarańczy,
• danie główne: schab z kością, chips z tapioki, puree marchewka, kalafior, ciemny sos demi,
• deser: tiramisu, żelka malinowa ,ziemia z czekolady, biszkopt, espuma z kahlui.
Zestaw drugi - wegetariański - obejmuje:
• przystawkę: serek kozi manouri, mus miętowy, pianka ziołowa, kawior z pomarańczy,
• danie główne: łosoś, quinoa, puree ze skorzonery, czerwona cebula, sos z pieczonych cytrusów,
• deser: tiramisu, żelka malinowa, ziemia z czekolady, biszkopt, espuma z kahlui.