Już wkrótce w świątecznej atmosferze, w gronie najbliższych oraz przyjaciół zasiądziemy do suto zastawionego – wielkanocnego - stołu. Dla zapracowanych pań domu przygotowanie kilkunastu oryginalnych potraw to często praca ponad siły. Stąd też liczne pomysły szefów kuchni, aby pomóc i przygotować dania wysmakowane, zgodne z - lub - zaskakujące nowym podejściem do wielkanocnej tradycji.
Od lat catering świąteczny na wynos to mocna strona Karczmy Jorgula w Nowej Dębie (ul. Bieszczadzka 2b). Ich oferta w swej złożoności zaskoczy nie jednego konesera smaku. W sumie mają 27 propozycji z segmentu dań podawanych na gorąco, zimnych zakąsek lub „na słodko”.
Od najbardziej klasycznych zup czyli żuru z kiełbasą, jajkiem i chrzanem, po rolady faszerowane, sakiewki czy dwie wersje karkówki, w tym jedna na dziko w sosie jałowcowym.
Zimne zakąski to eldorado smaków, w sumie 17 propozycji: szynka w estragonie, schab pieczony na różowo, boczek w czosnku, karkówka w ziołach, pasztety, jaja faszerowane, a nawet trzy wersje chleba: z cebulą, z ziarnami i bezglutenowy z ziołami.
Oferta na słodko to nieśmiertelny sernik, ale i torcik makowy z jabłkami czy kajmakowe ciasto z orzechami, jest oczywiście i Wielkanocna Baba Piaskowa.
A pewność, że tej Wielkanocy nigdy nie zapomnicie – pod względem kulinarnym – bezcenna.
Zamówienia: tel. 603 650 501 i 607 597 634 przyjmują do wtorku, 11 kwietnia br.