Aktualności

Podkarpackie silne superfood

  • 24-03-2017

Polscy konsumenci są coraz bardziej świadomi, czego efektem są przemyślane wybory żywieniowe. Doceniają także walory certyfikowanej żywności organicznej i rozumieją, dlaczego taka żywność z reguły musi więcej kosztować.


Dwóch na dziesięciu Polaków deklaruje gotowość do akceptacji wyższej ceny za organiczne produkty żywnościowe. Informacja o tym, że dany produkt jest organiczny często utożsamiania jest z jego prozdrowotnością, a także dodatkowymi bonusami w kontekście bezpieczeństwa żywności. Organiczne owoce i warzywa są zdrowe z uwagi na brak pestycydów, także pożądane w kategorii żywności dla niemowląt i małych dzieci. Prawie sześciu na dziesięciu rodziców w Polsce podkreśla, że warto zapłacić więcej za organiczne odpowiedniki w tej kategorii.

 

Marta i Krzysztof Bałonowie z Ekologicznego Gospodarstwa Pszczelarskiego na Podkarpaciu EKO BAŁON, członkowie Klastra Podkarpackie Smaki, polecają - dostępne w sklepie internetowym www.sklep.podkarpackiesmaki.pl - ekologiczne miody oraz pierzgę w miodzie. Posiada ona właściwości odżywcze, antybakteryjne i odtruwające np. odnawia tkankę wątrobową. Zalecana jest w leczeniu stanów chorobowych jelit, anemii, chorobie nadciśnieniowej, braku łaknienia, w stanach wyczerpania, zmęczenia, w chorobach układu nerwowego. Stosowanie jej w schorzeniach wieku starczego, łuszczycy oraz zaburzeniach wzroku działa korzystnie na organizm.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION