Aktualności

Dla smakoszy tradycji

  • 13-03-2017
Pampuchy
Pampuchy
Cebulaki
Cebulaki

Jedzenie serwowane w Karczmie Polskiej w Mielcu (ul. Partyzantów 2), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, rzeczywiście można spokojnie określić jako… nietuzinkowe!

Znajdziecie tu np. klasyczne pampuchy, serwowane na miejscu ze słodką śmietanką i musem truskawkowym. Jest to danie certyfikowane, znajdziecie je na liście tradycyjnego jadła promowanego na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.

 

Ostatnio znów zrobiło się głośno o lubelskich cebularzach. Warto jednak wiedzieć, że na terenie Podkarpackiego tradycja robienia i wypieku cebulaków jest równie długa. W Karczmie Polskiej zapewniają, że są wręcz idealne do sałatek.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION