W sobotę i niedzielę (11-12 luty br.) Karczma u Garncarzy w Medyni Głogowskiej, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, zaprasza na wyjątkowy zestaw obiadowy.
Na początek kubek rozgrzewającej herbaty z lipy z owocami i miodem (8 zł). Następnie na przystawkę tatar ze śledzia z pieczoną papryką i marynowanym maślakiem (15 zł). Potem mamy do wyboru krem porowo-cukiniowy z czipsami z cukinii (10 zł), a by w dalszej kolejności zdecydować się na golonkę z indyka z kaszą jęczmienną i sałatką z marynowanych buraków (24 zł). I wreszcie koniec smacznego niedzielnego obiadu wieńczą dwa desery - albo do wyboru, albo dwa na raz – grillowany ananas z sosem ze świeżej mięty i lodami śmietankowymi (12 zł) i ciasto czekoladowe z gruszką (8 zł).