Aktualności

Zimową porą na Szlaku

  • 07-02-2017

O ociepleniowej chlupie w Podkarpackiem już zapomnieliśmy. Schłodziło się od razu na -10 stopni Celsjusza, dosypało śniegiem delikatnie i znów mamy prawdziwą zimę. Tegoroczna chyba przejdzie do historii, jako ta która pokazała małolatom, że – przynajmniej w naszej części Polski – może być i -20 stopni i śniegu po pas.


Fotografowie ładują aparaty do samochodów i jadą co koń wyskoczy robić klimatyczne, z mroźnym powietrzem zdjęcia. Bo, a nuż następna okazja będzie za 5 lat. 


Na zdjęciach można zobaczyć obiekty na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki. Jest zasypany „po uszy” Hotel Arłamów, Zamek Dubiecko, ujeżdżany kuligiem Pałac Polanka w Krośnie, jak i bajkowym w zaśnieżeniu Zamek w Krasiczynie. Ale także drewniane karczmy, które potrafią zachwycić ujęciami z różnej, zimowej perspektywy: Karczma u Garncarzy w Medyni Głogowskiej oraz nocną porą Karczma Polska w Mielcu czy Karczma Pod Semaforem w Bachórzu.

Hotel Arłamów
Hotel Arłamów
Zamek Dubiecko
Zamek Dubiecko
Pałac Polanka w Krośnie
Pałac Polanka w Krośnie
Zamek w Krasiczynie
Zamek w Krasiczynie
Karczma u Garncarzy w Medyni Głogowskiej
Karczma u Garncarzy w Medyni...
Karczma Polska w Mielcu
Karczma Polska w Mielcu
Karczma Pod Semaforem w Bachórzu
Karczma Pod Semaforem w Bachórzu
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION