Restauracja Radość (Rzeszów, ul. Rynek 24) to jedno z niewielu miejsc w rzeszowskiej gastronomii, w której serwuje się dania kuchni autorskiej - w tym wypadku „sygnowane” wiedzą i umiejętnościami jej Szefa Kuchni Maciej Pasternaka. To on ostatecznie decyduje o smaku, układzie i wyglądzie tego co znajdzie się na talerzu przed klientem. Oto kilka ostatnich kulinarnych osiągnięć „Mistrza Patelni”.
Na przystawkę warto sięgnąć po – już odpowiednio wymieszanego - tatara z jajkiem przepiórczym. Porcja idealna na zaostrzenie apetytu. Po nim można zachwycić się podsmażanymi pierogami z kurkami, albo solidniejszą porcją soczystej górki cielęcej z sufletem ziemniaczanym, gruszką, kawiorem buraczkowym i musem z kapusty. A jeżeli jeszcze mamy miejsce to koniecznie zamówcie krwistoczerwony Red Velvet.