Cukiernia Fiore (Przemyśl, ul. Kazimierza Wielkiego 17B) to dla wielu najsłynniejsze lody w tej części Polski, a także wyśmienite ciasta i torty produkcji własnej. Ba, szereg osób – dzięki autostradzie, która skróciła mocno dojazd – specjalnie wybiera się do Przemyśla po to, aby zakosztować przygotowywane tu wypieki.
Z taką marką to oczywiste, że nie można było zapomnieć o ofercie świątecznych ciast i tortów. Aktualna lista liczy ich 30 (!), w tym specjalna propozycja czyli piernik ze śliwkami i kremem orzechowym. Generalnie średnia cena oscyluje w granicach 15-29 zł za kg gotowego wypieku, ale są i takie tuzy, jak tort przemyski za 145 zł/kg czy tort wiśnia w czekoladzie za 110 zł/kg. Zamówienia można składać do czwartku, 22 grudnia br.
Ale Cukiernia Fiore to także sięganie do innych tradycji kulinarnych, a także nowe pomysły. Można tu kupić np. babki Panettone, przyrządzane według tradycyjnej włoskiej receptury, jak i kruchutkie, chrupiące beziki z kremowym - czekoladowym lub kawowym - środkiem. Takiego ciastka we Fiore jeszcze nie było!