Już wkrótce w świątecznej atmosferze, w gronie najbliższych oraz przyjaciół zasiądziemy do wigilijnego stołu. Dla zapracowanych pań domu, a nawet zabieganych gospodyń domowych, przygotowanie kilkunastu potraw – w sumie powinno ich być 12 – to często praca ponad siły. Stąd też liczne pomysły szefów kuchni, aby pomóc i przygotować dania wysmakowane, zgodne z tradycją lub zaskakujące nowym podejściem do wiekowych potraw.
Od lat catering świąteczny na wynos to mocna strona Karczmy Jorgula w Nowej Dębie (ul. Bieszczadzka 2b). Ich oferta w swej złożoności zaskoczy nie jednego konesera smaku. W sumie mają 36 potraw i dodatków! Od najbardziej klasycznych zup: barszcz w dwóch wersjach czy zupa z suszonych grzybów z ziemniakami, przez liczne dania główne – uszka, pierogi (w tym unikalne, lasowiackie ziemniaczane), łazanki z kapustą, kapusta z grochem, trzy rodzaje karpia, a nawet sandacz z żurawiną. Zimne zakąski to mocna strona oferty: aż 8 przystawek z ryb (pstrąg, karp, śledzie, łosoś) i kilka wybornych mięs, m.in. pasztet z orzechami czy pasztet z kaczki ze śliwką. Jeśli macie dość sernika, piernika i szarotki to zamówcie torcik makowy z jabłkami lub ciasto migdałowe w czekoladzie z kokosem. A tej Wigilii nie zapomnicie – pod względem kulinarnym – nigdy.
Zamówienia – te. 603 650 501 i 607 597 634 przyjmują do wtorku, 20 grudnia br.