Aktualności

EKOGALA już za dwa dni

  • 07-12-2016

Program Międzynarodowych Targów i Żywności Wysokiej Jakości EKOGALA

 

9 grudnia br. (piątek) czynne w godz. 10.00-17.00

11.00-15.00  XI Europejski Konkurs Kulinarny – część I (konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych, możliwość obserwowania zmagań uczestników konkursu) - Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie

10.00-12.00  seminarium dla uczniów szkół podstawowych klas I – IV pt. „Magia ekologicznych Świąt Bożego Narodzenia” - Związek Stowarzyszeń „Podkarpacka Izba Rolnictwa Ekologicznego”,

10.10-10.30  inscenizacja i prezentacja multimedialna na temat polskich i zagranicznych bożonarodzeniowych zwyczajów – uczniowie Szkoły Podstawowej nr 25 w Rzeszowie wraz z nauczycielem Anną Hadałą,

10.30-11.00  wykład „W oczekiwaniu na Święta Bożego Narodzenia – zwyczaje świąteczne i tradycyjne potrawy na bazie ekologicznego produktu” - Alina Becla,

11.30-12.00  degustacja potraw przygotowanych z produktów ekologicznych dla uczestników seminarium,

12.00-14.00  seminarium dla uczniów gimnazjów i szkół średnich „Ekologiczne symbole Świąt Bożego Narodzenia” - Związek Stowarzyszeń „Podkarpacka Izba Rolnictwa Ekologicznego”

12.10-12.40  wykład „Czy choinka, karp i opłatek może być ekologiczny? Czyli tradycyjne symbole świąteczne w ekologicznym wydaniu” - Marek Krysztoforski, Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie/Oddział w Radomiu,

12.40-13.00  wykład „Przy wigilijnym stole. Przygotowywanie potraw świątecznych na bazie ekologicznych produktów”,

13.30-14.00  degustacja potraw przygotowanych z produktów ekologicznych dla uczestników seminarium,

14.00-14.30 oficjalne otwarcie Targów EKOGALA 2016,

14.30-16.00  konferencja „EKOLOGIA: gdzie byliśmy, a gdzie jesteśmy” - 10 lat doświadczeń Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych POLSKA EKOLOGIA połączona z Galą „Wyróżnień Białego Bociana”,

16.00-17.00  finał XXIII Edycji Ogólnopolskiego Konkursu Promocyjnego AGRO POLSKA - MTR Międzynarodowe Targi Rzeszowskie.

 

W godz. 10.00-17.00 na hali będzie funkcjonowała „wyspa tematyczna”, na której będą odbywać się cykliczne prezentacje pt. „Na świątecznym stole”.

 

10 grudnia br. (sobota) czynne w godz. 10.00-17.00

10.00-16.00  XI Europejski Konkurs Kulinarny – część II (konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych, możliwość obserwowania zmagań uczestników konkursu) – Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie,

11.30-13.00  panel przedsiębiorców (spotkanie przedsiębiorców zainteresowanych nawiązaniem kontaktów gospodarczych),

13.00-15.00  VIP-y gotują - wyspa tematyczna (live cooking z udziałem przedstawicieli administracji samorządowej i rządowej),

15.00-15.15  rozstrzygnięcie konkursu „Najładniejsze stoisko targów 2016”,

16.00-16.55  rozstrzygnięcie XI Europejskiego Konkursu Kulinarnego, wręczenie nagród

17.00  Zamknięcie Targów.

 

W godz. 10.00-17.00 na hali będzie funkcjonowała „wyspa tematyczna”, na której będą odbywać się cykliczne prezentacje pt. „Na świątecznym stole”

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION