Na szczęście mamy w Rzeszowie Hotel Ambasadorski. A w nim dobrze znaną wszystkim łasuchom Cukiernię Wiedeńską (Rynek 13-14), gdzie lodowe specjały będą wreszcie dostępne cały czas. To wspaniała wiadomość dla lodożerców, którym widmo zamykania kolejnych lodziarni w mieście spędzało sen z powiek.
Przygotowywane są na naturalnych składnikach: owocowe czyli truskawkowe, jabłkowe, jagodowe wyłącznie na bazie owoców, dzięki czemu smakują wybornie i cieszą oczy oraz podniebienie pełnią bogactwa fruktowego. Na okres jesienno-zimowy w Cukierni Wiedeńskiej przygotowano specjalne smaki: makowe, marcińskie (z białego maku!), piernikowe, ciasteczko korzenne i dyniowe – mój absolutny faworyt wśród nowości. Niezła jest też delicja wenecka, z „ostrym pazurem” startują kolejne czyli czekoladowe z chili. Tradycyjne też obecne zachwyciły mnie - „poczciwe” - śmietankowe głębią śmietanki. Jest pysznie! Komu za mało słodkości, ma na wyciągnięcie ręki pełne gabloty ciast i tortów.
Anna Drajewicz