Aktualności

Pochwal się przepisem na danie regionalne

  • 29-09-2016

Prowadzisz bloga kulinarnego? Podziel się z innymi przepisem na potrawę tradycyjnej i regionalnej kuchni i opisz w kilku słowach, skąd pochodzi wybrane danie. Na najlepsze przepisy czekają nagrody, w tym profesjonalny aparat Canon.

Wiele osób podróżując po świecie, zachwyca się oryginalnymi, zagranicznymi smakami. Nie każdy wie, że równie ciekawa może być nasza, polska kuchnia. Czy wiesz jak smakuje Podkarpackie, Małopolska czy Śląsk? Czas się przekonać! Najlepszą okazją ku temu będzie konkurs kulinarny organizowany przez turystyczny serwis e-turysta, czyli „Polska jest do zwiedzenia/zjedzenia”.

Wszystkich blogerów zachęcamy do wzięcia udziału w konkursie. Celem konkursu jest jeszcze lepsze poznanie i popularyzacja polskiej tradycji kulinarnej. Organizator poszukuje zarówno tych polskich potraw, które pomimo upływu lat, nieprzerwanie święcą triumfy i kojarzą się z kulturą regionalną, ale także przepisów nieco zapomnianych. Sposób przygotowania, jak i prezentacji dania nie jest ograniczony żadnymi warunkami.

Nic nie stoi na przeszkodzie, by konkursowy wpis zawierał przepis na tradycyjne danie w nowoczesnej odsłonie. Ograniczeniem jest jedynie własna wyobraźnia! Aby wziąć udział w konkursie wystarczy opublikować na swoim blogu wpis (a nawet kilka wpisów!) z przepisem na wybrane danie regionalne. Poza krótkim opisem potrawy oraz regionu, z którego pochodzi, należy dodać jej zdjęcie oraz grafikę konkursową dostępną na oficjalnej stronie konkursu. Ostatnim krokiem jest wypełnienie do 5 października br. formularza zgłoszeniowego.


Więcej informacji na temat konkursu znajdziesz https://e-turysta.net/konkurs-kulinarny/.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION