Aktualności

Szwajcarzy „tropią” nasze smaki

  • 10-08-2016
Zakład Uboju i Przerobu Mięsa Jan Fołta w Markowej
Zakład Uboju i Przerobu Mięsa...
PPHU AWB Alina Becla z Handzlówki
PPHU AWB Alina Becla z Handzlówki
Karczma pod Semaforem w Bachórzu
Karczma pod Semaforem w Bachórzu

Realizowany przez StowarzyszeniePro Carpathia” projekt „Alpejsko-Karpacki Most Współpracy” już zakończony, ale przedstawiciele Szwajcarsko-Polskiego Programu Współpracy na czele z nowym szefem Biura Szwajcarskiego przy Ambasadzie Szwajcarskiej dr Guido Beltranim odwiedzili Podkarpackie oraz firmy, które otrzymały dotację inwestycyjną.


Zachwyciły ich markowskie wędliny z Zakład Uboju i Przerobu Mięsa Jana Fołty, także produkty powstałe w suszarni owoców i warzyw PPHU AWB Aliny i Wacława Beclów z Handzlówki: herbatki i suszone owoce. A spotkanie zakończyli przy naszych tradycyjnych proziakach pieczonych na blacie kuchennym w Karczmie pod Semaforem w Bachórzu, po której oprowadzeni zostali przez współwłaścicielkę Irenę Kopacką.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION