Aktualności

Festiwal przedniego jadła

  • 08-08-2016
"Leda-Ser" z Wólki Krowickiej
"Baszpol" z Grzegorzówki
"AWB" z Handzlówki
Gospodarstwo
Gospodarstwo "Zuza" Lucyny Cwynar

Tegoroczny Festiwal Kultur i Kresowego Jadła, którego zwieńczeniem była niedzielna impreza w Baszni Dolnej w Kresowej Osadzie za nami. Sprzyjała jej słoneczna pogoda oraz idealna, jak na te warunki, temperatura. Przez cały dzień przewinęło się przez nią – wstępne oceny – ok. 20 tysięcy uczestników. Z tego tłumu szczególnie zadowoleni byli wystawcy, którzy rozstawili swoje kramy na placach. Wśród nich liczne firmy z Podkarpackiego, m.in. sprzedająca rzemieślnicze sery Leda-Ser z Wólki Krowickiej, z ekologicznymi wypiekami Zakład Baszpol z Grzegorzówki czy oferująca suszone herbaty, owoce, zioła i warzywa PPHU AWB z Handzlówki zrzeszone w Klastrze Podkarpackie Smaki. Dołączyły do nich inne podkarpackie firmy, także z Lubelszczyzny i Podlasia.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION