Aktualności

Zabytek i dobre jedzenie

  • 23-06-2016

To, że mamy w Podkarpackiem wspaniałe zamki, pałace i dwory przekształcone w hotele czy restauracje, które nadal pełnią też funkcję cennych obiektów zabytkowo-muzealnych nikogo przekonywać nie trzeba. Krasiczyn, Dubiecko, Kombornia czy Baranów Sandomierski są tego najlepszym przykładem.

Ale do mieszkańców pozostałej części Polski trzeba dotrzeć, najlepiej klasycznie poprzez media. Tym razem o renesansowej perełce z terenu naszego województwa - Baranowie Sandomierskim - piszą w ogólnopolskim „Dobrym Tygodniu” Magda i Mirek Osip-Pokrywka. A przy okazji informują, że znajdująca się w jego podziemiach Restauracja Magnacka jest na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION