Aktualności

Odpoczynek na odludziu

  • 20-05-2016
Zalewajka z okraszonymi ziemniakami i kleksem kwaśnej śmietany
Zalewajka z okraszonymi...
Kolteciki jagnięce
Kolteciki jagnięce
Racuszki z ziarnami dyni i słonecznika z wędzonym pstrągiem i konfiturą z czerwonej cebul
Racuszki z ziarnami dyni i...

Hotel Carpatia Bieszczadzki Gościniec w Smereku to kameralny obiekt, położony przy „pętli bieszczadzkiej”, z 27 indywidualnie urządzonymi pokojami. W strefie rekreacyjnej wokół hotelu jest miejsce na ognisko i grilla. W usytuowanej na parterze karczmie ściany ozdobiono malowidłami i wprowadzono drewniane belki stylizując ją na dawną karczmę. Solidne stoły i krzesła z drewna dopełniają to wrażenie. W godz. 7.30-10.00 osoby z zewnątrz mogą dołączyć (30 zł od osoby) do hotelowego śniadania, które serwowane jest w formie ciepłego i zimnego bufetu, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie.

Potrawy sporządzane są z wykorzystaniem ziół i sezonowych owoców runa leśnego oraz miodów z okolicznych pasiek. Co warte jest polecenia? Na pewno skwiercząca świeżonka z grillowaną pajdą chleba i ogórkiem kiszonym na przystawkę. Z zup bieszczadzka zalewajka z okraszonymi ziemniakami i kleksem kwaśnej śmietany. Z dań głównych kotleciki jagnięce oraz chrupiące racuszki z ziarnami dyni i słonecznika z wędzonym pstrągiem i konfiturą z czerwonej cebuli. Warto też skosztować bieszczadzkich serów z konfiturą żurawinową, placków łemkowskich w wersji z boczkiem oraz wegetariańskiej, jak również pstrąga z fuczkami, czyli regionalnymi plackami przyrządzonymi z kiszoną kapustą. Uzupełnieniem oferty są wina gronowe i regionalne piwa.

 

38-607 Cisna, Smerek 71, czynna codziennie 14.00-22.00, +48 609 502 181, smerek@merkurion.pl, www.hotel-carpatia.pl, www.facebook.com/CarpatiaBieszczadzkiGosciniec

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION