Aktualności

W rosyjskim klimacie

  • 20-04-2016
Kotlet à la Pożarski fot. WikiCom
Kotlet à la Pożarski fot....
Boeuf Stroganow fot. WikiCom
Boeuf Stroganow fot. WikiCom
Syrniki fot.WikiCom
Syrniki fot.WikiCom

Już w najbliższy piątek, 22 kwietnia br., czeka nas wydarzenie kulinarne i wyjątkowy wieczór z kuchnią i muzyką rosyjską w Restauracja Wesele Hotelu Bristol (Rzeszów, Rynek 20-23), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.

Kolacja odbędzie się w formie bufetu. Z przystawek/zakąsek przygotowane będą: sałatka Stolicznaja, śledzie pod szubą (sałatka m.in. z ziemniakami, śledziami, cebula, jajami, marchwią i burakami), sałatka rosyjska (jej podstawę stanowią marchew, groszek, ziemniaki, jajka i majonez), pieczony wieprz w jałowcu w sosie z jarzębiny, kulebiak syberyjski (czyli pieróg nadziewany rybą) oraz pstrąg wędzony z kawiorem. Z zup skosztujemy soliankę z grzybami, a z dań głównych pielmieni wieprzowe z czosnkiem niedźwiedzim, bliny z kwaśną śmietaną i wiejskim masłem, żarkoje (gulasz) z wieprzowiny, klasyczne kotlety pożarskie (à la Pożarski czyli panierowany kotlet mielony – przepis z początku XIX wieku!) oraz Boeuf Stroganow.
Na deser dla wytrwałych serwowane będą watruszki (słodkie okrągłe pierogi z ciasta drożdżowego, z nadzieniem z sera lub owoców), syrniki (smażone placki z mąki, sera białego i jajek) oraz kasza gryczana na słodko z owocami.

W programie wieczoru wystąpi także zespół Cheburashka z muzyką na żywo, Szef Kuchni Arkadiusz Wejer będzie gotował przez zebraną publicznością, będzie można obejrzeć wystawę rosyjskich strojów ludowych, posłuchać prawdziwych opowieści o Rosji, dodatkowo – co ciekawe - alkohole i wina rosyjskie w atrakcyjnych cenach.
Cena od osoby: 99 zł, informacje i rezerwacje: info@bristol-rzeszow.pl, tel. +48 17 250 00 50.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION