Już w najbliższy piątek, 22 kwietnia br., czeka nas wydarzenie kulinarne i wyjątkowy wieczór z kuchnią i muzyką rosyjską w Restauracja Wesele Hotelu Bristol (Rzeszów, Rynek 20-23), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.
Kolacja odbędzie się w formie bufetu. Z przystawek/zakąsek przygotowane będą: sałatka Stolicznaja, śledzie pod szubą (sałatka m.in. z ziemniakami, śledziami, cebula, jajami, marchwią i burakami), sałatka rosyjska (jej podstawę stanowią marchew, groszek, ziemniaki, jajka i majonez), pieczony wieprz w jałowcu w sosie z jarzębiny, kulebiak syberyjski (czyli pieróg nadziewany rybą) oraz pstrąg wędzony z kawiorem. Z zup skosztujemy soliankę z grzybami, a z dań głównych pielmieni wieprzowe z czosnkiem niedźwiedzim, bliny z kwaśną śmietaną i wiejskim masłem, żarkoje (gulasz) z wieprzowiny, klasyczne kotlety pożarskie (à la Pożarski czyli panierowany kotlet mielony – przepis z początku XIX wieku!) oraz Boeuf Stroganow.
Na deser dla wytrwałych serwowane będą watruszki (słodkie okrągłe pierogi z ciasta drożdżowego, z nadzieniem z sera lub owoców), syrniki (smażone placki z mąki, sera białego i jajek) oraz kasza gryczana na słodko z owocami.
W programie wieczoru wystąpi także zespół Cheburashka z muzyką na żywo, Szef Kuchni Arkadiusz Wejer będzie gotował przez zebraną publicznością, będzie można obejrzeć wystawę rosyjskich strojów ludowych, posłuchać prawdziwych opowieści o Rosji, dodatkowo – co ciekawe - alkohole i wina rosyjskie w atrakcyjnych cenach.
Cena od osoby: 99 zł, informacje i rezerwacje: info@bristol-rzeszow.pl, tel. +48 17 250 00 50.