Zakład Mięsny w Górnie, jeszcze pod nazwą „Smak-Eko”, działalność rozpoczął w 1991 r. I od ćwierćwiecza – pod kierownictwem prezesa Mieczysława Miazgi (do końca ubiegłego roku) - prowadzi działalność w zakresie skupu trzody chlewnej, uboju i rozbioru wieprzowego, produkcji pełnego asortymentu wędlin, szynek, wędzonek, wyrobów podrobowych, drobiowych, garmażeryjnych, a także konserw w słojach.
Wysoka jakość i walory smakowe uzyskiwane są dzięki starannej selekcji surowca użytego do produkcji, pochodzącego z indywidualnych gospodarstw rolnych z terenów Podkarpackiego i Lubelszczyzny, doboru naturalnych przypraw typu sól, pieprz, czosnek, liść laurowy i ziele angielskie oraz tradycyjnych przepisów i receptur niezmienionym od co najmniej 25 lat. Wyjątkową smakowitość i trwałość zapewnia pieczenie w ogniu lub klasyczne wędzenie. A połączenie tradycji z nowoczesną technologią daje efekt w postaci smacznych wyrobów, które potrafią zaspokoić gusta wymagających klientów.
Szczególnie dużym zainteresowaniem cieszą się kiełbasy suche. Wieprzowa pieczona tradycyjna z Górna jest wędzona i dodatkowo pieczona, a 100 g gotowego wyrobu uzyskuje się z 125 g mięsa wieprzowego, bez dodatków oraz konserwantów. Dużym uznaniem u klientów cieszy się kiełbasa drobiowa pieczona z Górna oraz inne kiełbasy pieczone: głogowska i wiejska tradycyjna. Zakład oferuje całą gamę wędlin swojskich: szynki , schaby czy polędwiczki. Osobnym elementem produkcji są konserwy tradycyjne w słojach, wśród których wyróżnia się kiełbasianka, pasztet oraz smalczyk z cebulką.