Aktualności

Prawdziwe pączki - jak je zrobić?

  • 04-02-2016
Zajadamy się w Tłusty Czwartek pączkami, chrustem czy - z rzadka - różami karnawałowymi. A jak wygląda proces ich przygotowania? Nad tym zastanawiamy się już zdecydowanie rzadziej. A jest to naprawdę ciężka praca tysięcy ludzi w skali kraju, skoro dzisiaj ich zjemy w Polsce ok. 100 milionów! A wszystkie muszą - powinny być - świeże, a nie z głębokiego mrożenia.
Proszę obejrzeć krótki fotoreportaż z nocnej produkcji pączków - wyśmienitych trzeba przyznać. Od zdjęć przedstawiających przygotowanie ciasta, maszynowe jego dzielenia i otaczanie, aż po ręczny proces smażenia (średnia temp. oleju 180-190 stopni Celsjusza) i nadziewania konfiturą z róży.
Tak dobre pączki znajdziecie w Rzeszowie w sklepie firmowym Cukierni-Piekarni IZA przy ul. Pułaskiego 1. I to w cenie 1,50 zł za sztukę. Warto wydać te pieniądze na prawdziwe pączki, a nie kupować w hipermarketach produkty "pączkopodobne" za 50 gr.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION