Aktualności

Zapytanie ofertowe - badanie rynku

  • 10-11-2015

                


W związku z realizacją projektu pn. „Alpejsko-Karpacki Most Współpracy” współfinansowanego przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej, prosimy o składanie ofert na przeprowadzanie badania rynku (badania ankietowe) dotyczącego półki sklepowej Podkarpackie Smaki wśród klientów sieci sklepów spożywczych FRAC zlokalizowanych na terenie miasta Rzeszowa (11 sklepów) w okresie 1 grudnia 2015 r. – 28 grudnia 2015 r.


OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzanie badania rynku (badania ankietowe) dotyczącego półki sklepowej Podkarpackie Smaki wśród klientów sieci sklepów spożywczych FRAC zlokalizowanych na terenie miasta Rzeszowa (11 sklepów) w okresie 1 grudnia 2015 r. – 28 grudnia 2015 r.

 

Przedmiotem badań są następujące obszary badawcze:

a)    ocena działań promocyjnych związanych z upowszechnianiem marki Podkarpackie Smaki,

b)    analiza „portfela zakupowego” klientów (ocena tego, jaką kwotę mogliby (i chcieliby) wydać mieszkańcy Rzeszowa na lokalne produkty firmowane wspólną nazwą „Podkarpackie Smaki”, ustalenie ceny optymalnej,

c)    ocena atrakcyjności wystawienniczej półki sklepowej „Podkarpackie Smaki”,

d)    ocena rozpoznawalności marki „Podkarpackie Smaki”,

e)    ocena potrzeby poszerzenia gamy produktów lokalnych wchodzących w skład marki i półki sklepowej.

 

Kontekst badawczy opiera się na uzyskaniu odpowiedzi na kluczowe pytania związane z analizą rynkową półki sklepowej Podkarpackie Smaki (w tym: cena produktów, marka, produkty):

a)    Czy klienci rzeszowskich sklepów FRAC znają markę Podkarpackie Smaki?

b)    Skąd klienci dowiedzieli o marce?

c)    Kto kupuje produkty marki Podkarpackie Smaki? Kim są konsumenci tych produktów?

d)    Jakie są zwyczaje zakupowe konsumentów? Jakiego rodzaju produkty zazwyczaj kupują? Z jaką częstotliwością?

e)    Jaka jest zasobność portfela klientów? Ile są w stanie wydać za produkty półki Podkarpackie Smaki?

f)    Jak oceniana jest półka Podkarpackie Smaki? Jak klienci oceniają atrakcyjność wizualną, eksponowanie produktów, umiejscowienie półki?

  

WYMAGANIA WOBEC OFERENTA

a)    Posiadanie minimum pięcioletniego doświadczenia w przeprowadzeniu badań rynku, potwierdzone w formie oświadczenia (załącznik nr 2) oraz

b)    przeprowadzenie co najmniej 5 badań rynku w okresie ostatnich 5 lat (od 2010 r. – 2015 r.) (załącznik nr 3).

 

TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA

Termin wykonania przedmiotu zamówienia – 1 grudnia 2015 r. – 28 grudnia 2015 r.

 

MIEJSCE ORAZ TERMIN SKŁADANIA OFERT

1.    Oferta powinna być przesłana za pośrednictwem: poczty elektronicznej na adres , poczty tradycyjnej na adres: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju
i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia”
, Rynek 16/1, 35-064 Rzeszów lub dostarczona osobiście do siedziby Biura Produktu Regionalnego, Tradycyjnego, Ekologicznego (Rynek 16/1, 35-064 Rzeszów) do dnia 17.11.2015 r.

2.    Ocena ofert zostanie dokonana najpóźniej w dniu 18.11.2015 r.


 

OCENA OFERT

Jedynym kryterium oceny ofert jest cena brutto.

Cena – 100%

  

DODATKOWE INFORMACJE

Dodatkowych informacji udziela Pani Ewelina Nycz pod numerem telefonu 17 852 85 26, 661 113 291 oraz adresem e-mail:

 

Szczegóły zamówienia znajdują się w zapytaniu ofertowym.

 
zapytanie_ofertowe_-_badanie_rynku.pdf     Zapytanie ofertowe dotyczące badania rynku
zalacznik_nr_1_do_zapytania_ofertowego_-_formularz_ofertowy.docx     ZAŁĄCZNIK NR 1 DO ZAPYTANIA OFERTOWEGO - FORMULARZ OFERTOWY
zalacznik_nr_2_do_zapytania_ofertowego_-_oswiadczenie.docx     ZAŁĄCZNIK NR 2 DO ZAPYTANIA OFERTOWEGO - OŚWIADCZENIE
zalacznik_nr_3_do_zapytania_ofertowego_-_oswiadczenie.docx     ZAŁĄCZNIK NR 3 DO ZAPYTANIA OFERTOWEGO - OŚWIADCZENIE
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION