Aktualności

Warsztaty kulinarne - łączenie serów z winami

  • 18-11-2015

W ramach cyklu Wieczorów Koneserów Dobrych Smaków Dwór Kombornia zaprasza w sobotę, 21 listopada br., na godz. 17.00 do Salonu Win Karpackich na warsztat kulinarny z degustacją, poświęcony łączeniu win z serami.

 

W trakcie warsztatów będą degustowane sery (do każdego gatunku po dwa różne wina):

- z porostem białej pleśni,

- kozi,

- dojrzewający,

- długo dojrzewający,

- z przerostem niebieskiej pleśni

Na warsztatach prezentowane będą informacje o podstawowych rodzajach serów, w jaki sposób je prawidłowo podawać i kiedy jest na nie czas podczas wielodaniowego posiłku. Będzie można się dowiedzieć jak łączyć i z czym łączyć smaki serów, a także jakich błędów się wystrzegać - wreszcie jakie wina pasują do jakich rodzajów serów. Będzie się także można przekonać jak wino zmienia swój smak podczas łączenia. Warsztaty będą prowadzone przez Sommeliera Dworu Kombornia.

 

Czas trwania warsztatów: 120 minut

Cena: 129 zł od osoby

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION