W ramach cyklu Wieczorów Koneserów Dobrych Smaków Dwór Kombornia zaprasza w sobotę, 21 listopada br., na godz. 17.00 do Salonu Win Karpackich na warsztat kulinarny z degustacją, poświęcony łączeniu win z serami.
W trakcie warsztatów będą degustowane sery (do każdego gatunku po dwa różne wina):
- z porostem białej pleśni,
- kozi,
- dojrzewający,
- długo dojrzewający,
- z przerostem niebieskiej pleśni
Na warsztatach prezentowane będą informacje o podstawowych rodzajach serów, w jaki sposób je prawidłowo podawać i kiedy jest na nie czas podczas wielodaniowego posiłku. Będzie można się dowiedzieć jak łączyć i z czym łączyć smaki serów, a także jakich błędów się wystrzegać - wreszcie jakie wina pasują do jakich rodzajów serów. Będzie się także można przekonać jak wino zmienia swój smak podczas łączenia. Warsztaty będą prowadzone przez Sommeliera Dworu Kombornia.
Czas trwania warsztatów: 120 minut
Cena: 129 zł od osoby