Aktualności

W Rzeszowie warsztaty serowarsko-wędliniarskie

  • 10-11-2015

W piątek, 13 listopada br., w piwnicach sklepu Piwa Regionalne przy ul. Langiewicza 56 o godz. 17.00 rozpocznie się kolejna edycja warsztatów serowarsko-wędliniarskich. W jej trakcie uczestnicy zrobią ser podpuszczkowy dojrzewający, zwany także „korycińskim”, w wersji naturalnej oraz w wersji z ulubionymi przyprawami (czosnek niedźwiedzi, zielony pieprz, suszone pomidory czy czarnuszka), a także białą kiełbasę parzoną.

Do degustacji będzie ser, który był robiony dwa tygodnie temu na poprzednich warsztatach.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION