Jak jadano przy Pańskim stole?
Comber z sarny na orkiszu
Będą się o tym mogli przekonać goście Zamku Dubiecko już jutro. Kolejna z nadchodzących imprez na Karpackim Szlaku Ogrodów i Domów Historycznych to prezentacja kulinarna oraz degustacja kuchni dworskiej w Zamku Dubiecko, która odbędzie się w niedzielę, 6 września br., o godz. 16.00. Szef Kuchni Janusz Pyra przygotował specjalne menu na te okazję. – Na dziedzińcu zamkowym odbędzie się gotowanie na żywo z komentarzem. Zaprezentujemy dania kuchni zamkowej: pieczony comber z sarny i steki z jelenia – opowiada.
Poza tym, dla gości przewidziano także degustację wyjątkowych dworskich przysmaków. Podczas tej imprezy wszyscy odwiedzający będą mieli okazję przekonać się, jak jadano przy pańskim stole, a także jak przygotowuje się dania z dziczyzny, które niegdyś w zamkach i pałacach były szczególnie popularne.