Nie zapomnij o Zakapiorze
Stolniki z kapusta zasmażaną
Oberża Zakapior w Polańczyku, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, specjalizuje się w daniach łemkowsko-bojkowskich (19 pozycji), jak i tradycyjnych domowych (27 w menu). Ilość odwiedzających to miejsce klientów wyraźnie wskazuje, że ze swoim pomysłem trafili w „dziesiątkę”, ale co roku wprowadzają coś nowego. Nowością na lato 2015 r. są stolniki z kapusta zasmażaną.
W okresie od jesieni do lata w każdy poniedziałek, środę i piątek w lokalu organizowane są - cieszące się sporym zainteresowaniem - recitale bieszczadzkich artystów i bieszczadzkich zakapiorów.
Latem na letniej scenie w „Zakapiorku” (czynnym do października) i oddalonym o 50 m od Zakapiora występują zespoły regionalne, organizowane są jarmarki rękodzielnicze, zabawy i codziennie animacje dla dzieci. W tym roku były już warsztaty z garncarstwa, bibułkarstwa i tkackie. Oberża Zakapior czynna jest cały rok.