Wyśmienity wieczór z kuchnią Bieszczadu
Szef Kuchni Arkadiusz Wejer przy...
Studzienina
Fuczki z kwaśną śmietaną
Pstrąg bieszczadzki
Proziaki z konfiturą
W piątek, 14 sierpnia br., w Restauracji Wesele Hotelu Bristol (Rzeszów, Rynek 20-23), na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, o godz. 19.00 rozpocznie się uczta godna bieszczadzkiego Bachusa. Będzie to kolacja w formie bufetu połączona z gotowaniem z Szefem Kuchni Arkadiuszem Wejerem, jednym z najlepszych kuchmistrzów działających w Podkarpackiem.
W bufecie zimnym znajdziemy takie specjały, jak studzienina (czyli galareta), pasztet z gęsich wątróbek na pieczonych proziakach, filety z pstrąga bieszczadzkiego w winnej zalewie, sałatka wiejska z kurczakiem zagrodowym i ziołami oraz pomidory malinowe, ser zagrodowy i dresing jogurtowy.
W czasie prezentacji Live Cooking zobaczymy, jak przygotowuje się pieczone proziaki z borówkową konfiturą lub miodem gryczanym.
W ramach bufetu ciepłego na smakoszy czekają fuczki z kwaśną śmietaną, kaszełynik z Maniowej, pstrąg pieczony z masłem pietruszkowym, cieśniańskie hołyszki oraz kura po dołżycku.
Bufet deserowy to makowiec sędziszowski oraz serownik handzlowski – obydwa ciasta wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych.
Do tego muzyka na żywo, wystawa regionalnego rękodzieła, opowieści o Bieszczadach, dla zmotoryzowanych – bezpłatny parking.
Cena biletu od osoby 99 zł, rezerwacje: info@bristol-rzeszow.pl, tel. 17 250 00 50.