Dubiecko - na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki
Pieczeń z jelenia
Kaczka w jabłkach z wiśniami
Gęsi pipek
Restauracja Zamkowa w Dubiecku znajduje się w XVI-wiecznym zamku, którego właścicielami była m.in. rodzina Stadnickich i Krasickich. Zabudowania zamkowe otacza jeden z najlepiej zachowanych parków historycznych. Najliczniej występują tam dęby, od których pochodzi nazwa miejscowości Dubiecko.
Dla gości restauracji przygotowano dania związanych z tradycją kuchni staropolskiej, na esencji tego, co w tej kuchni najznamienitsze. Zarówno kulinarni tradycjonaliści, jak i poszukiwacze nowych smaków znajdą tu coś odpowiedniego dla siebie.
W karcie przeważają dania kuchni staropolskiej, ale można tu znaleźć także potrawy będące fantazjami Szefa Kuchni Janusza Pyry. Warto spróbować krem z kalafiora podawany z pomidorem faszerowanym pieczarkami i cukinią, wyśmienitej kaczki w jabłkach z wiśniami, grillowanego steku ze schabu z kością na kapuście duszonej w białym winie, rozpływającej się w ustach pieczeni z jelenia z prawdziwkami, podanej z pierogiem z kaszy gryczanej po staropolsku, filetu z sandacza pieczony z masłem, a także słodkości takich jak szarlotka. Szef Kuchni sięga chętnie do tradycji żydowskiej, stąd też i obecność w menu potrawy gęsi pipek. W piwnicach Dubieckiego Zamku znajduje się również dobrze zaopatrzona winiarnia.