Tu zawsze można dobrze zjeść!

Karczma Polska w Mielcu (ul. Partyzantów 2), na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, wyróżnia się oryginalnym wystrojem wnętrz, niepowtarzalną atmosferą i swojskim klimatem. Na oryginalność karczmy składa się przede wszystkim drewniana architektura, kamienne ściany, oryginalne, wykonane przez górali meble oraz płaskorzeźby.
Serwowane są tu dania kuchni kresowej i polskiej. Na pierwsze danie warto wybrać, np. kwaśnicę na wędzonym żeberku, zupę z leśnych grzybów z lanym ciastem, albo żur staropolski z jajkiem i wiejską kiełbasą. Z dań głównych wybieramy np. klasycznego schabowego smażonego na smalcu, golonkę po cygańsku z duszonymi warzywami czy warenyki z kapustą i grzybami. W dziale rarytasy czekają na nas: kaczka po polsku z pieca, albo kacza pierś na różowo z rusztu, pstrąg lub sandacz z rusztu, a na deser ciasto miodowe „Maciejka” lub pampuchy ze słodką śmietaną. Szef Kuchni Grzegorz Bednarczyk szczególnie poleca Stek Gospodarza czyli stek z polędwicy wołowej z kaszą wiejską z borowikami i cukinią.
Więcej informacji www.karczma-polska.pl