Aktualności

Na różnych poziomach smaku

  • 01-05-2015
Zupa z kaczki
Zupa z kaczki
Sandacz na sposób staropolski
Sandacz na sposób staropolski
Zupełnie inne klimaty i inny świat znajdziemy w Restauracji Hotelu Ambasadorskiego (Rzeszów, Rynek 13-14), która elegancko zaprasza na polewkę wiosenną z kaczki (8 zł porcja) oraz sandacz na sposób staropolski z kurkami i szyjkami rakowymi w śmietanie (29 zł porcja).
Na tym etapie spaceru skręcamy z Rynku w ulicę Matejki i znajdziemy tu niedużą Restaurację Mała Wacławówka (Rzeszów, ul. Matejki 9). W menu wypisanym kreda na czarnej desce znajdziemy tu zupę szczawiową z jajkiem, puree z białej fasoli z grzankami, gulasz cielęcy z ziemniaczkami i sałatą zieloną ze śmietaną, zrazy wołowe z grzybami z kaszą gryczaną i kapustą modrą, a na deser kompot z jabłek lub szarlotka na kruchym cieście.
Nie damy rady tego wszystkiego przejeść, więc spacerujmy po dawnym Rzeszowie jeszcze przez kolejne siedem dni, zamawiając kolejne dania i przekonując się czy też 100 lat temu (prawie) można było się dobrze najeść nad Wisłokiem.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION