Aktualności

Nominacje wojewódzkie do AGRO POLSKA

  • 27-01-2015
25 firm z Podkarpackiego otrzymało nominacje wojewódzkie w XXII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Promocyjnego AGRO POLSKA. Celem tego przedsięwzięcia jest wyróżnienie i promocja produktów przetwórstwa rolno-spożywczego opartego o jakość i tradycję.
Konkurs promocyjny AGRO POSLKA podzielony jest na dwa etapy. Nominacja wojewódzka jest biletem wstępu dla przedsiębiorstwa do etapu ogólnopolskiego. I dopiero laureaci tego szczebla mogą posługiwać się godłem promocyjnym AGRO POLSKA. Konkurs zostanie rozstrzygnięty w czerwcu br., a jego gala finałowa odbędzie się we wrześniu br. w Rzeszowie.

Nominowani:
- Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Wiesława Głowiak z Czarnej k. Łańcuta
- Masarnia Zbigniew Giża z Żarówki (gm. Radomyśl Wielki)
- Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne „FIGA” z Mszany
- Zakład Pieczywa Trwałego Bogumiła Ramska z Rzeszowa
- „SOŁTYS-wyroby kulinarne” Mariusz Potępa z Mielca
- Pasieka Bieszczady Jan Pomykała z Łukowego (gm. Zagórz)
- Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA Oddział RESMLECZ w Trzebownisku
- PPHU Zakład Uboju Zwierząt Rzeźnych Przetwórstwo Mięsne Maria Soja z Woli Raniżowskiej
- Zakład Masarski „Rzeźnik” Katarzyna Bratek z Soniny k. Łańcuta
- Produkcja Wyrobów Tradycyjnych B. Jabłoński z Bratkówki (gm. Odrzykoń)
- Zakład Przetwórstwa Mięsnego WISŁOK z Krosna
- PPHU ANMAR Piekarnia Drzewna Anna Surmacz-Kałamarz z Rogóżna k. Łańcuta
- Masarnia Osip z Wierzawic (gm. Leżajsk)
- Sery Wołoskie Kazimiera Smoleń z Królika Polskiego
- PHU G.W. Kłaczyńscy Witold Kłaczyński Piekarnia Chleb z Pieca z Mielca
- Zakład Przetwórstwa Warzywnego ORZECH z Kolbuszowej
- Przedsiębiorstwo Przemysłu Mięsnego Taurus z Pilzna
- Firma Produkcyjno-Handlowa Zbigniew Stachowicz z Radomyśla Wielkiego
- Zakład Przetwórstwa Mięsnego Eugeniusz Borkowski z Wierzawic (gm. Leżajsk)
- Zakład Mięsny Smak-Górno z Górna
- LEDA-SER Leszek Jakimowicz z Wólki Krowickiej
- Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Sędziszowie Małopolskim
- Ubój i Przetwórstwo Mięsne MARTIKA Alina Jaje z Radomyśla Wielkiego
- Zakład Przetwórstwa Mięsnego Kazimierz Mrozowski z Radomyśla Wielkiego
- Owocowe Smaki Antoni Tudryn z Jelnej
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION