Aktualności

Naucz się robić kacapoły

  • 16-10-2014
W sobotę, 25 października br., w Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej odbędą się kolejne warsztaty kulinarne z Babcią Jasią. Warto przyjechać i popróbować specjałów kuchni regionalnej.
W godz. 10.00-14.00 Janina Olszowy przygotuje wraz z uczestnikami zajęć kapuśniak z kaszą jaglaną i kacapołami, pierogi z kaszanką i kapustą, a na deser suszone śliwki w płatkach owsianych.
Każdy może sobie wybrać zadanie - od przygotowania jednej potrawy w całości do drobniejszych czynności jak siekanie, zarabianie ciasta, lepienie pierogów czy gotowanie kaszy. W zajęciach udział weźmie maksymalnie 20 osób. Zapisy dla chętnych pod numerem telefonu 17 227 12 96 lub na e-mail sekretariat@muzeumkolbuszowa.pl. Liczba miejsc jest ograniczona! Koszt: 25 zł/osoba.
Warsztaty odbywają się w ramach cyklu „Nasze kasze”. Przepisy z dotychczas przeprowadzonych warsztatów na stronie www.muzeumkolbuszowa.pl w zakładce wydarzenia/warsztaty.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION