Aktualności

Ursa Maior znów zachwyca

  • 13-08-2014
Rok temu rozpoczęto proces warzenie piwa w Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa w Uhercach Mineralnych. Ta okrągła rocznica zbiega się z najnowszym i 14. piwem - z serii bieszczadzko-meteorologicznej - powstałym w tym rzemieślniczym browarze.
Było piwo w klimatach jesiennych, było w zimowych, było w wiosennych, pora na letnie. „Żar nad Wetliną” to piwo o lekkim karmelowo-orzechowo-cytrusowym smaku i aromacie. Krótka, orzeźwiająca goryczka sprawia, że piwo jest świetnie pijalne i dobrze gasi pragnienie. Etykietę zdobi grafika przygotowana przez Ryszarda Kaję, uznanego malarza, scenografa, plakacistę i podróżnika.
Piwo pasuje do potraw z grilla, pieczonych i smażonych warzyw, serów, mięs i ryb. Idealne do pizzy, makaronów, burgerów. Warto połączyć je z deserem z dodatkiem orzechów, masy karmelowej lub toffi. Rekomendowana temperatura serwowania: 7-8°C. Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane, naturalnie nasycone CO2. Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION