Aktualności

Cydrowe weekendy w Gościńcu

  • 22-07-2014
Pierwsze spotkanie z europejskimi i polskimi cydrami za nami. Tomasz Porowski, współwłaściciel Cydru Ignaców, opowiadał o jego historii, swoich eksperymentach, odpowiednich gatunkach jabłek do produkcji, a także polewał i częstował, m.in. wspaniałym, wytrawnym kupażem Antonówki i Gróchówki. Można było także zobaczyć księgę „Wold's Best Cider”, która prezentowała ponad 200 szczegółowo opisanych cydrów, najlepszych w świecie - zdaniem autorów. Wśród nich znalazł się – jako jedyny przedstawiciel z Polski - Cydr Ignaców. Dzięki porównaniu można było się przekonać, że nie ustępują on smakom cydrów z najstarszych cydrowych krain: hiszpańskiemu z Asturii, francuskiemu z Bretanii i angielskiemu z zachodniej Anglii, które również degustowano.
Kolejne weekendy cydrowe w Restauracji Gościniec w Rzeszowie (ul. Przemysłowa 3) w dniach 26-27 lipca, 02-03 sierpnia oraz 09-10 sierpnia br.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION