Aktualności

Proziak trudna rzecz

  • 29-06-2014
Stowarzyszenie „Pro Carpathia” zorganizowało dla przedstawicieli podkarpackich organizacji pozarządowych dwa warsztaty kulinarne w Restauracji Gościniec w Rzeszowie (ul. Przemysłowa 3). Pierwsze szkolenie przebiegło pod hasłem „Jak u mamy - proziaki - placek mączny z prozą i kefirem”, a drugie zatytułowano „Wespół w zespół z żurkiem dynowskim”. Było dużo dobrej zabawy, a proziaki, żur i bułki wykonane przez uczestników warsztatów smakowały wybornie.
Wszystko wskazuje na to, że będą kolejne spotkania, marzy nam się nawet pieczenie pstrąga w ziołach, bo Restauracja Gościniec dysponuje zarówno kuchnią według starego typu z metalowym blatem, jak i rusztem, o piecu chlebowym nie wspominając.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION