Aktualności

Menu za „dyszkę” na Rzeszowską Noc Restauracji w ramach Europejskiej Nocy Muzeów

  • 17-05-2014
17 maja br. (sobota) uruchamiamy na Rzeszowskim Szlaku Kulinarnym – Rzeszowską Noc Restauracji, oczywiście jako uzupełnienie Europejskiej Nocy Muzeów. Nasz impreza będzie jeszcze skromną, jeszcze delikatną - ale już smaczna i treściwa. Mamy deklaracje szeregu restauracji – większość ze ścisłego centrum miasta – że tego wieczoru zapraszają Rzeszowian z ofertą minimum jednej potrawy za przysłowiową „dyszkę” czyli 10 złotych. Akcję uruchamiamy od godz. 19.00 i trwać będzie do godz. 23.00 lub dłużej o ile lokal uzna to za stosowane.

Oferta 10 restauracji biorących udział w akcji „Danie za dyszkę” (lub taniej):

Bar Szynk Rzeszowski (Rynek 5):
- wszystkie dania jak zawsze w cenie 8 zł

Hola Lola Cafe & Pub (ul. Mickiewicza 3):
- kanapka na bogato + gorący napój imbirowy
- żurek rzeszowski z pajdą chleba ze smalcem

Restauracja Česká hospoda (Rynek 5):
- gospodzki gulasz piwny z czeskimi knedlikami

Restauracja Grzesznicy (ul. 3 Maja 7):
- grillowany filet z kurczaka w sambalu z ręcznie robionymi gnocchi i
surówką wiosenną
- makaron penne w delikatnym sosie z pieczarkami, pomidorem i szpinakiem

Restauracja Hotelu Ambasadorskiego (Rynek 13-14)
- kurczak suos-vide z zielonymi szparagami, makaronem i sosem bazyliowym

Restauracja Orchidea w Hotelu Prezydenckim (ul. Podwisłocze 48):
- pasztet z dzika z sosem żurawinowo- kminkowym i pieczywem
- sakiewka z kurczaka nadziewana oscypkiem z sosem żurawinowym z łódkami ziemniaczanymi w ziołach
- schab po rzeszowsku z kaszą gryczaną i duetem surówek
- szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych oraz kawa z ekspresu
- gruszka zabajana w Brandy w sosie kawowym z lodami straciatella oraz kawa z ekspresu

Restauracja Patio w Grand Hotelu (ul. ks. Dymnickiego 1a):
- saltimbocca na papardelle z cukinii ze świeżym pesto (popularna włoska potrawa)

Restauracja Seta & Galareta (Rynek 10):
- wszystkie dania jak zawsze w cenie 8 zł

Restauracja Wesele w Hotelu Bristol (Rynek 20-23):
- pieczone proziaki z wątróbką drobiową, konfiturą z borówek i wiśniówką

Stary Browar Rzeszowski (Rynek 20-23):
- żeberka w sosie BBQ podane z purre ziemniaczano-porowym i zasmażaną kapusta z prawdziwkami
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION