Aktualności

Menu za „dyszkę” w sobotę 17 maja br.

  • 13-05-2014
Stara kamienica mieści Restaurację Hotelu Ambasadorskiego
Stara kamienica mieści...
„I dla ducha i dla ciała” czyli tak wyglądać będzie w sobotę 17 maja br. Europejska Noc Muzeów połączona z Rzeszowską Nocą Restauracji. Do naszej akcji posiłku za "dyszkę" dochodzą następne restauracje.
„Poszaleć” kulinarnie będzie można w restauracji Orchidea Hotelu Prezydenckiego (ul. Podwisłocze 48, ale wchodzi się od strony ul. Kopisto). Kuchnia zaproponowała - jak na razie - najbogatszą ofertę dań za przysłowiową „dychę”. Mamy więc i kuchnię staropolską, i regionalną, i przesmaczne desery. Każde z nich kosztuje 10 zł, a wybierać jest w czym:
- pasztet z dzika z sosem żurawinowo - kminkowym i pieczywem,
- sakiewka z kurczaka nadziewana oscypkiem z sosem żurawinowym z łódkami ziemniaczanymi w ziołach,
- schab po rzeszowsku z kaszą gryczaną i duetem surówek,
- szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych oraz kawa z ekspresu,
- gruszka zabajana w brandy w sosie kawowym podawana z lodami straciatella oraz kawa z ekspresu.

Do Rzeszowskiej Nocy Restauracji dołączyła kuchnia czterogwiazdkowego Hotelu Ambasadorskiego (Rynek 13-14). W sobotę – za jedyne 10 zł – będzie tu można zamówić porcję kurczaka suos-vide z zielonymi szparagami, makaronem i sosem bazyliowym. I jak zapewnia szefowa kuchni Dorota Pajęcka, będzie do solidna porcja która wzmocni siły nadwątlone spacerami od Muzeum do Muzeum.

W sobotę smacznego.

Szczegóły naszej imprezy można śledzić na profilu www.facebook.com/pages/Rzeszowski-Szlak-Kulinarny/724544664271534
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION