Aktualności

Menu za „dyszkę” na Noc Muzeów w Rzeszowie

  • 13-05-2014
„Słowo się rzekło, kobyłka u płota” – zgodnie z staropolski porzekadłem czyli tłumacząc na współczesny skoro coś zadeklarowaliśmy to realizujemy. 17 maja br. uruchamiamy na Rzeszowskim Szlaku Kulinarnym – Rzeszowską Noc Restauracji, oczywiście jako uzupełnienie Europejskiej Nocy Muzeów.
Nasz impreza będzie jeszcze skromną, jeszcze delikatną - ale już smaczna i treściwa. Mamy deklaracje szeregu restauracji – większość ze ścisłego centrum miasta – że tego wieczoru zapraszają Rzeszowian z ofertą minimum jednej potrawy za przysłowiową „dyszkę” czyli 10 złotych.
I tak Restauracja Wesele w hotelu Bristol (Rynek 20-23) zaprasza na pieczone proziaki z wątróbką drobiową, konfiturą z borówek i wiśniówką.
Restauracja Patio w Grand Hotelu (ul. ks. Feliksa Dymnickiego 1a) zaprasza na popularną włoską potrawę - saltimbocca na papardelle z cukinii ze świeżym pesto.
Stary Browar Rzeszowski (Rynek 20-23) serwować będzie żeberka w sosie BBQ podane z purre ziemniaczano-porowym i zasmażaną kapusta z prawdziwkami.
Kolejne restauracje niebawem, już za chwilę - szczegóły naszej imprezy można śledzić na profilu www.facebook.com/pages/Rzeszowski-Szlak-Kulinarny/724544664271534

Na zdjęciu zestaw podkarpackich proziaków z dodatkami, który serwować będzie restauracja Wesele.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION