Aktualności

Było turystycznie i smacznie

  • 11-05-2014
Czulet smakował także Bogdanowi Romaniukowi
Czulet smakował także Bogdanowi...
Chleb z Karczmy Podkarpackie Jadło z Babicy
Chleb z Karczmy Podkarpackie...
Stoisko Restauracji U Schabińskiej z Jasła i Masarni JASAM
Stoisko Restauracji U...
W sobotę (10 maja br.) w sali audytoryjnej Urzędu Marszałkowskiego w Rzeszowie odbyły się obchody Jubileuszu 60-lecia Koła Przewodników Terenowych i Beskidzkich PTTK w Rzeszowie. Zebrało się ponad 100 uczestników sesji, którzy – w czasie przerwy – mogli degustować tradycyjne specjały przygotowane przez restauratorów zrzeszonych na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.
Królowały świeżutkie proziaki oraz żydowski czulent, który zdobył szczególne uznanie, serwowane przez Karczmę Pod Semaforem z Bachórza. Czulent smakował wyjątkowo Bogdanowi Romaniukowi, członkowi zarządu Województwa Podkarpackiego.
Z kolei Karczma Podkarpackie Jadło z Babicy dostarczyła – prawie prosto z pieca opalanego drewnem - bochny chleba na zakwasie, którego smak jeszcze długo był tematem rozmów zgromadzonych przewodników. Ale prawdziwą furorę zrobiło stoisko Restauracji u Schabińskiej z Jasła oraz Masarni JASAM z Zimnej Wody. Z wędlinami, chlebem ze smalcem i kiszonymi ogórkami, ciastkami – wszystko z dobrym smakiem.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION